Новини от ТПП-Бургас

Посланикът на Украйна у нас Н. Пр. д-р Микола Балтажи посети Бургаската търговско-промишлена палата. В рамките на работна среща с ръководството и екипа на палатата бе обсъдено състоянието на двустранните икономически отношения, перспективите за тяхното развитие и в частност отношенията в зоната за Черноморско икономическо сътрудничество. След като председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов запозна госта със състоянието на бургаската икономика, се пристъпи към обсъждане на възможностите за разширяване на контактите между бизнеса на Бургаска област и сходен в икономическо отношение регион на Украйна. Посланик Балтажи предложи да съдейства за установяване на по-тесни контакти между Бургаската палата и ТПП в гр. Гомел.


V V V

В Интерхотел България – Бургас се проведе презентация на аржентинската икономика, организирана съвместно от БсТПП и Посолството на Аржентина. Присъстваха представители на областната администрация и местния бизнес.

Посланикът на Аржентина Н.Пр. Гийермо Асрак представи основните показатели на аржентинската икономика с акцент върху външната търговия. Аржентинската икономика е силно диверсифицирана, основните й външнотърговски партньори са Бразилия, Китай, Чили, САЩ и ЕС. Външнотърговското салдо между България и Аржентина е отрицателно за страната ни, но стоковите потоци се увеличават.


V V V

Делегация от Бургаската търговско-промишлена палата посети Морската камара на Истанбул. Поводът за визитата бе инициатива на група бургаски бизнесмени, работещи в сферата на морския бизнес, да създадат в Бургас организация, защитаваща техните интереси и удовлетворяваща специфичните им потребности.

Те се запознаха с начина на работа и структурата на организацията, услугите, които извършват за своите членове, документопотока и методите за формиране на приходи.

Делегацията бе водена от председателя на Бургаската палата инж. Цанко Иванов, а в състава й участваха представители на Корабостроителен завод - Бургас, Морска администрация , КРЗ Порт Бургас, Атлантик груп и адвокати от фирмите “Иванова и сие” и „Лега Интер Консулт”.

Екипът на Морската Камара в Истанбул изрази готовност за пълна подкрепа и оказване на техническа и методична помощ при стартиране на дейността на организацията , както и при бъдещи общи инициативи и проекти.


 

Back   HOME

27 юли 2011 г.