Логистичен и индустриален парк – Бургас

На свое разширено заседание Изпълнителният съвет на Бургаската търговско-промишлена палата излезе със становище относно проект за изграждане на „Логистичен и индустриален парк – Бургас“. В него се казва:

„В дейността си Бургаската търговско-промишлена палата винаги е подкрепяла начинания, допринасящи за развитието на регионалната икономика и за подобряването на бизнес климата в областта. През последните 8 години активно работим за изграждане на индустриален парк на територията на града, в който да бъдат застъпени модерни и високотехнологични производства. В този аспект разглеждаме и идеята за изграждане на „Логистичен и индустриален парк – Бургас“. Изпълнителният съвет на БсТПП направи анализ на възможностите, които предлага на местния бизнес създаването на една нова индустриална зона, с добро местоположение и изградена инфраструктура. Бяха проведени и консултации с висшите учебни заведения на местно ниво, както и с Българска търговско-промишлена палата на централно ниво. Изпълнителният съвет на БсТПП реши да изкаже своята решителна подкрепа за нейното създаване. Тази индустриална зона ще окаже благоприятно въздействие върху развитието на бизнеса и социалната обстановка в Бургас чрез:

  • Създаване на нови работни места – професионалните и висшите училища създават квалифицирани кадри, които биха намерили реализация в града ни.
  • Подобряване на инфраструктурата чрез усвояване на държавни средства.
  • Диверсификация на бургаската икономика чрез създаване на нови производства и въвеждане на нови услуги.

Бургаската палата е на мнение, че в бъдещата индустриална зона трябва да се развиват преимуществено чисти производствени дейности, тъй като по този начин се създават повече работни места, съответно нараства покупателната способност и постъпленията в бюджета.“


 

Back   HOME

6 април 2011 г.