Новини от Ямболска ТПП

Ямболската търговско-промишлена палата започна изпълнението на проект  по  мярка 111 „Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания“ по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.  В продължение на 12 месеца 75 млади фермери и земеделски производители,  които изпълняват проекти по ПРСР, ще имат възможност да участват в курсове за професионално обучение по специалностите „зеленчукопроизводство“, „трайни насаждения“, „растениевъдство“, „животновъдство“, „земеделец“.

Палатата е единствената организация в Ямболска област, която подписа договор с Държавен фонд „Земеделие“  за провеждане на задължителните обучения на младите фермери, бенефициенти на програмата.

Чрез Центъра за професионално обучение към ЯТПП земеделските производители ще бъдат обучавани по програми, разработени от аграрни специалисти и одобрени от НАПОО, в зали със съвременна презентационна техника и специализирани кабинети за провеждане на практически занятия.

Общата цел на проекта е развитие на конкурентоспособността и насърчаване на иновациите в земеделските стопанства в Ямболска област, чрез повишаване на знанията и подобряване на уменията, свързани с осигуряване на адекватно равнище на техническите и икономически знания на земеделските стопани. Обученията имат за задача да насърчат земеделските стопани да инвестират в човешкия потенциал, да придобият нови знания и умения, да се утвърди европейската практика на учене през целия живот с постигане на по-високо ниво на работната сила и професионална реализация през целия активен живот.



 

Back   HOME

1 декември 2010 г.