Оперативно делово посещение на Ямболската ТПП в Палатата на гр. Чорлу – Турция

Оперативно делово посещение организира Ямболската ТПП при своите партньори в Палатата на гр. Чорлу – Турция. Посещението е в съответствие с подписаното преди около месец споразумение за взаимопомощ в средите на бизнеса и неправителствения сектор между двете палати.

Организирана  бе среща между ръководствата на Областните организации на Червения кръст в Ямбол и Червения полумесец в Чорлу. 

В рамките на посещението председателите на двете търговски палати договориха бъдещи срещи между представители на браншовете мебелно производство, ресторантьорство и хотелиерство, обработка на естествени кожи и изделия от тях. Договорено бе съвместно посещение на големи международни изложения от различни браншове и представяне на браншовете и продуктите в Ямбол.

Ръководството на търговската палата в Чорлу постави въпроси и поиска помощ и съдействие са осигуряване на бизнес визи за турските предприемачи, развиващи бизнес и осигуряващи инвестиции в България. Партньорите от двете палати набелязаха план за съвместно участие с проекти в трансгранични и регионални европейски програми. Двете палати ще си сътрудничат и в рамките и дейностите на двете европейски мрежи, на които Ямболската палата е домакин – „Европа директно” и „Европейска мрежа за предприятия”.


 

Back   HOME

25 август 2010 г.