Бизнес  форум „Ямбол – Чорлу 2010“

Ямболската търговско-промишлената палата и Търговско-промишлената палата на гр. Чорлу, Република Турция организираха бизнес  форум „Ямбол – Чорлу 2010“.

При откриването на форума председателят УС на Ямболската търговско-промишлена палата Стойчо Стойчев подчерта своите очаквания след многото активни контакти и регулярни срещи вече повече от десет години между държавни, общински, образователни институции и неправителствени организации, най-после да се стигне и до крупни бизнес инвестиции в региона, даващи работа и пари на хората.

Присъстващите имаха възможност да се запознаят със социално икономическото развитие на гр. Чорлу – най-бързо развиващия се регион в европейската част на Република Турция, както и с възможностите за развитие на съвместни бизнес проекти.

В делегацията на Търговско-промишлената палата на гр. Чорлу бяха включени над 40 представители на държавната и местната власт на града, ръководството на Търговската палата, както и собственици и ръководители на фирми, работещи в областта на производство и търговия със строителни материали, ел. енергия, кариерни материали, текстил, кожени изделия, химически продукти, хартия, цимент, проектиране и строителство на сгради, ремонт на автомобили, търговия с: горива, хранителни продукти, мебели, електроуреди, компютри, транспортни услуги, хотелиерство и ресторантьорство, недвижими имоти, банкови и застрахователни услуги.

В рамките на форума тържествено беше подписано споразумение от председателите на двете палати за конкретни съвместни действия в полза на предприемачите в трансграничния регион.

След официалната част на форума се проведоха двустранни бизнес срещи между фирми от различните  браншове.

Договорено беше през следващия месец размяна на посещения между предприятия от мебелното производство, кетъринг и ресторантьорство, търговия на едро и дребно, между Ямболския Червен кръст и Червения полумесец в Чорлу.


 

Back   HOME

4 август 2010 г.