Новини от ТПП-Враца

Търговско-промишлена палата - Враца взе участие в Международно изложение в Милано MATCHING 2010, което се проведе от 22 до 24 ноември 2010 г. По време на изложението бяха проведени бизнес срещи, организирани в рамките на проект ECO4B. Проектът е съфинансиран от Европейската комисия и е насочен към създаване на възможности за бизнес взаимоотношения в рамките на основни международни събития в сферата на енергийната ефективност и околната среда. В организираните срещи взеха участие две български фирми - „Елпром Зем” и Енерджи Груп Итали”, които се представиха на собствени щандове.

V V V

Търговско-промишлена палата - Враца беше сред организаторите на двустранни бизнес срещи, свързани с устойчивото строителство, които се проведоха на 23 и 24 ноември 2010 г. в гр. Вастерос, Швеция. Събитието се организира по проект Net4Biz, съфинансиран от Европейската комисия.

Участие в срещите взеха около 60 компании от 9 страни. В българската делегация участваха представители на фирмите "Чех Пласт" – Враца, "Веста Инд" - Пловдив и "Екопротект" - Пловдив. Бяха представени и други родни компании, работещи в сферата на устойчивото строителство.

Българските фирми доказаха, че продуктите им напълно покриват високите изисквания на шведския пазар и могат да се конкурират с местните производители.

Сред участниците в срещите бяха и фирми, занимаващи се с научно-изследователска и развойна дейност, които очертаха тенденциите в строителството през следващите години.

Част от събитието беше посветена на посещение на изградени пасивни къщи, които очакваха нанасянето на своите собственици от 1 декември тази година.



 

Back   HOME

8 декември 2010 г.