Отворена дискусия на тема „Обществени поръчки – добри и лоши практики” по проект EuroPROC

     

Отворена дискусия на тема „Обществени поръчки – добри и лоши практики” по проект EuroPROC се проведе в конферентната зала на ТПП-Враца на 24.11.2010 г. в рамките на Областния обществен съвет за превенция на корупцията.

Форумът бе организиран от Търговско-промишлена палата-Враца съвместно с Областна администрация Враца.

От Комисия за защита на конкуренцията-София г-н К. Костадинов направи Анализ на практиката на КЗК по обжалването на обществени поръчки, г-н Д. Добрилов от Агенция Държавна финансова инспекция-София говори за Контрола на АДФИ при възлагане и изпълнение на обществените поръчки в Република България. Директорът на Сметна палата ТП-Видин, г-н Г. Марков на база на натрупания опит разясни какви мерки да се предприемат, за да се подобрят практиките при организирането и провеждането им.

Пред присъстващите представители на общините, НПО, медиите и бизнеса от страна на ТПП-Враца бяха представени 17 добри европейски практики по международни обществени поръчки, селектирани по проект EuroPROC .

Форумът бе полезен за всички участници, които чуха не само за проблемните места при обществените поръчки, но и за добри идеи и инициативи за улесняване достъпа до този огромен пазар и за съвместни инициативи с други институции и компании.

ТПП-Враца като партньор по проекта ще предложи на Междуинституционалната група за преработване на ЗОП някои от добрите практики да бъдат включени.



 

Back   HOME

26 ноември 2010 г.