Електронно издание на „Пътеводителя на добрите практики в обществените поръчки“

Електронното издание на „Пътеводителя на добрите практики в обществените поръчки“ вече е в интернет пространството. То е плод на усилията на участниците в проект EuroPROC, които представляват 10 различни европейски страни. От българска страна участва Търговско-промишлената палата - Враца.

В продължение на повече от 20 месеца партньорите по проекта провеждаха сравнителни анализи, обучения и обменяха експертен персонал, с цел да подпомогнат достъпа на малките и средни предприятия от своите страни до европейските обществени поръчки.

В пътеводителя можете да откриете интернет връзки и препратки към законодателството на ЕС, свързано с публичните търгове. Описани са политиките, инициативите, най-новите подходи и програми на Европейската комисия за възлагане на обществени поръчки. Те насочват различните организации в търсенето на финансиране за разработването на иновативни инструменти и проекти в тази област.

Представени са 17 инструмента, насочени към МСП и организациите, отразяващи добрите практики и насочващи ги към търсенето на нови бизнес възможности. Те са групирани в следните рубрики: информация, обучение, тренинг и международна подкрепа. При описанието на най-добрите европейски практики са предложени методология и истории за успеха в сферата на публичните поръчки.

Допълнителна информация за проект EuroPROC, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и реализиран от програма Interreg IVC, можете да намерите в Търговско-промишлената палата - Враца.

Електронното издание на пътеводителя е достъпно на английски език на адрес: www.europroc.eu/public/docs/europroc__good_practices_guide_4x4d.pdf



 

Back   HOME

15 септември 2010 г.