Информационен ден под надслов
„Способи за разрешаване на конфликтни ситуации в сферата на корупцията – арбитраж, медиация и съд“

Информационен ден под надслов „Способи за разрешаване на конфликтни ситуации в сферата на корупцията – арбитраж, медиация и съд“ се проведе в Търговско-промишлената палата на 16 юли. Инициативата е във връзка с изпълнение на План за действие – 2010 г. на Областния обществен съвет за превенция на корупцията – Враца и дейностите по осигуряване на ефективност на гражданския контрол и обратната връзка с административните структури.

Форумът се ръководи от изпълнителния директор на ТПП – Враца Илиана Филипова, член на Областния обществен съвет за превенция на корупцията. Заместник областният управител Валентин Литов, който е и зам.-председател на Областния обществен съвет за превенция на корупцията, определи в приветствието си информационния ден като ключов момент в антикорупционната програма.

В информационния ден с лекции за Арбитражния съд и медиацията като алтернативни способи за решаване на спорове взеха участие д-р Силви Чернев, председател на Арбитражния съд при БТПП, Кристина Цанкова от Центъра по медиация към БТПП, и председателят на Административния съд във Враца Силвия Димитрова.


 

Back   HOME

28 юли 2010 г.