Новини от ТПП-Стара Загора

СИБАНК, чийто основен приоритет е предлагането на цялостни решения за участие в европейски проекти, представи атрактивни възможности за включване на малки и средни предприятия в Оперативна програма „Конкурентоспособност” и в инициативата Джеръми. Това стана на семинар, организиран в Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

„Доброто ни партньорство с Европейската инвестиционна банка ни дава възможност да осигуряваме инвестиционни кредити и оборотни кредити за малките и средните предприятия с 2% по-ниска цена от стандартната”, съобщи д-р Кирил Величков, ръководител на управление „Европейски проекти и финансови институции” в СИБАНК.

Кредитите от Европейската инвестиционна банка са за малки и средни предприятия от секторите: производство, преработвателна индустрия, търговия и услуги, за общини и малки и средни предприятия, предоставящи общински услуги.

Цялостните решения, които предлага СИБАНК за участие в европроекти, са голямо улеснение за кандидатстващите по новата схема „Технологична модернизация в малки и средни предприятия” по ОП „Конкурентоспособност”, която предстои да бъде отворена до месец, както и по програмата Джеръми.

.



 

Back   HOME

15 декември 2010 г.