Новини от ТПК-Пловдив

На 25 ноември 2010 г. в Пловдив се проведе регионално състезание за млади иноватори, като кръг от националното състезание „Иновационен лагер”. В него участваха отбори от професионалните учебни заведения в Пловдив. Целта на тази надпревара, която се провежда едновременно в целия свят, е за 4 часа млади хора да разработят уникална идея (продукт или услуга, отговарящ на определени критерии) и да я представят пред своите колеги и жури в рамките на 3 минути.

Честта за журирането на тази световна изява за Пловдив се падна на Търговско-промишлена камара - Пловдив в лицето на г-жа Мария Динкова и г-н Кирил Тюлев. Представени бяха изключително интересни иновативни разработки, свързани с „Живата природа в дома”, „Геотермални източници”, „Вибриращи матраци”, „Ресторант-нов свят” и други.

Първо място и сертификат получи отборът, представил идеята за „Вибриращи матраци” от Национална търговска гимназия - Пловдив, а специалната грамота на Търговско-промишлена камара - Пловдив получи отборът, представил „Геотермални източници” на ОМГ „Акад. Кирил Попов” - Пловдив.

Следващият етап от инициативата е националното състезание, което ще се проведе през м. февруари 2011 г.

Търговско-промишлена камара - Пловдив предложи на победителите да ги консултира при подготовката им за следващия етап от състезанието.



 

Back   HOME

8 декември 2010 г.