ТПК–Пловдив - EEN, проведе обучение на тема „Еко нормативи”

Във връзка с настъпилите промени в някои основни закони на екологичното законодателство на 4 и 5 ноември 2010 г. Търговско-промишлена камара – Пловдив - Enterprise Europe Network, проведе обучение на тема „Еко нормативи”, предназначено за специалистите по екология във фирмите.

Семинарът се организира в помощ на бизнеса. Бяха разгледани новоизлезлите нормативни документи, свързани с околната среда, вещества, нарушаващи озоновия слой, атмосферен въздух, отпадъци, екощети и химикали.

Сред основните теми, които се дискутираха по време на обучението, бяха:

  1. Регламент (ЕО) № 1005/2009 г. на Европейския парламент и Съвета на Европа относно вещества, които нарушават озоновия слой;
  2. Закон за чистотата на атмосферния въздух - проект за изменение във връзка с прилагането на Регламент (ЕО) № 1005/2009 г.
  3. Изменение в Закона за управление на отпадъците. Влизане в сила на Наредба за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми.
  4. Запознаване на операторите със задълженията по Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети.
  5. Регламент (ЕО) № 1272/2008 на Европейския парламент и на Съвета от 16.12.2008 г. относно класифицирането, етикетирането и опаковането на вещества и смеси, за изменение от отмяна на директиви 67/548/ЕИО и 1999/45/ЕО и за изменение на Регламент (ЕО) № 1907/2006.

Завършилите курса получиха удостоверения за придобитите знания.

В края на обучението по инициатива на Европейския Информационен и Иновационен Център (Enterprise Europe Network) се взе решение за учредяване на Клуб на специалиста по екология - Пловдив, който ще бъде в структурата на Търговско-промишлена камара - Пловдив.

.

 

Back   HOME

15 ноември 2010 г.