Практически семинар на тема „Бизнесът с Китай - особености”

На 1 октомври 2010 г. в рамките на Международен панаир – Пловдив, се проведе практически семинар на тема „Бизнесът с Китай - особености”, организиран от Търговско-промишлена камара – Пловдив, част от европейската мрежа за подпомагане на малки и средни предприятия Enterprise Europe Network, съвместно с Офиса на Европейската комисия за консултиране на МСП по въпроси, свързани с интелектуална собственост в Китай (China IPR SME Helpdesk).

Целта на семинара бе да запознае участниците с особеностите при осъществяване на бизнес с Китай, като специално внимание бе отделено на разрешаването на проблеми с фалшификации/имитации, управлението на интелектуална собственост в Китай, включително взаимоотношения между партньори, задействане на правни действия при евентуални нарушения.

Основни лектори на семинара бяха експерти от China IPR SME Helpdesk. Пловдивска фирма сподели опита си в търговията с Китай.

В края на мероприятието участниците имаха възможност да получат индивидуални консултации по проблеми, касаещи бизнеса с Китай.

.

 

Back   HOME

6 октомври 2010 г.