Посещение в ТПК-Пловдив бе посланикът на САЩ в София Н.Пр. Джеймс Уорлик

На 12 май 2010 г. на посещение в Търговско-промишлена камара – Пловдив бе посланикът на САЩ в София Н.Пр. Джеймс Уорлик.

На срещата присъстваха представители на деловите среди от Пловдив, със значителен принос в развитието на местната икономика, представители на неправителствени организации, медии.

Госпожа Добрина Проданова, председател на Камарата, приветства г-н Уорлик с добре дошъл и изрази благодарност към посланика, че е избрал именно Пловдив и Камарата за своята визита.

В непринуден разговор пловдивските предприемачи споделиха с посланика проблемите, пред които е изправен местният бизнес във времето на икономическа криза, множеството бюрократични бариери при усвояването на европейските фондове, отговорността на институциите и държавата за популяризирането на историческото и културно наследство на България и в частност на Пловдив, проблемите на бизнеса за намиране на квалифицирани кадри със средно и висше образование.

Господин Уорлик изслуша с внимание мненията на бизнеса и изказа задоволството си от дискусията, като препоръча на предприемачите да обърнат сериозно внимание на качеството на продуктите и услугите, които произвеждат и предлагат, за да могат българските стоки да са конкурентоспособни на световните пазари.

„Пред вас стои предизвикателството да се преборите с конкуренти от страни като Сърбия, Румъния и Унгария, да убедите инвеститорите от САЩ да инвестират в България, а не в други страни!” – сподели г-н Уорлик.

 

Back   HOME

19 май 2010 г.