НЦПО към Търговско-промишлена камара Пловдив стартира курсове със специалисти по БЗР

Декларацията по чл. 15, ал. 1 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд е с нов формат и съдържание, което включва данни за предприятието, данни за организацията и управлението на безопасността и здравето при работа и данни за условията на труд, свързани с осъществяваната дейност.

Декларацията е годишна и се подава в териториалните дирекции “Инспекция по труда” по седалище и адрес на управление на предприятието. Реда и начина за подаване на Декларацията са уредени в Наредба № 3 от 23 февруари 2010 г. за формата, съдържанието, реда и начина за подаване и съхраняване на Декларацията по чл. 15, ал. 1 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

В тази връзка Националният център за професионално обучение към Търговско-промишлена камара Пловдив на 26 март 2010 г. стартира курсове със специалисти по БЗР, работодатели, членове на КУТ и ГУТ и други за разясняване и даване на указания по изготвяне и представяне на декларацията. За лектор бе поканен директорът на териториалната дирекция “Инспекция по труда” Пловдив г-н Атанас Чернаев. Курса бе отрит от Добрина Проданова – председател на Камарата.

Срокът за подаване на декларацията за 2009 г. е удължен до 30 юни 2010 г. (бр. 12 от 12 февруари 2010г.), като за всяка следващата година декларацията ще се подава в срок до 30 април.

 

Back   HOME

7 април 2010 г.