Новини от Търговско-промишлена камара Пловдив

„Мениджър за един ден” е инициатива, която „Джуниър Ачийвмънт” провежда всяка година в над 100 страни. В нея се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Тези лидери дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора.

И тази година председателят на Търговска камара – Пловдив Добрина Проданова прие и предостави възможност в управлението и дейността на Камарата да участват шест ученика от „Професионална гимназия по хранителни технологии и техника” и „Национална търговска гимназия” – Пловдив.

Чрез тази симулативна трудова борса учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна направиха минипроучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени на стажове и практики.

V V V

Търговско-промишлена камара – Пловдив, Министерството на икономиката на Кралство Холандия и Търговската камара на Източна Холандия организират бизнес мисия в Холандия в периода 29 август до 1 септември 2010 г., по време на холандския технологичен панаир „TIV” в Харденберг. Ще се проведат двустранни бизнес срещи между холандски и български фирми, с акценти коопериране и експорт в България на стоки, технологии и ноу-хау в областта на металите, металообработването, химическата индустрия, електрониката и механиката.

Холандското министерство на икономиката поема всички разходи на българските представители (около 15 фирми) - настаняване, вечери, организация на срещите, транспорт и преводачи.

Българските фирми ще бъдат одобрявани от комисия в Холандия, на база попълнени апликационни форми.

Одобрените участници следва да заплатят единствено самолетните билети до Холандия и 84 лв. (с ДДС) организационна такса за Търговска камара – Пловдив.

Срок за заявяване на участие: 15 април; срок за одобрение на българските участници: 1 май.

За допълнителна информация и въпроси:
тел.: 032 908988, 0878809144 - г-жа Мария Динкова,
р-л направление Международна дейност.



 

Back   HOME

31 март 2010 г.