Хасковската търговско-промишлена палата проведе шест информационни дни

Хасковската търговско-промишлена палата проведе шест информационни дни за популяризиране на възможностите за осъществяване на селски, културен и други форми на туризъм в региона, организирани по проект „Междурегионално сътрудничество в сферата на културния и алтернативните форми на туризъм. Обмен на добри практики и създаване на ноу-хау”, регистрационен номер на договора BG161PO001/4.2-01/2008/025, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Дните бяха организирани в Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец, Свиленград и с. Минерални бани, обл. Хасковска, със съдействието на кметовете и общинските администрации в съответните градове.

По време на дните бяха предоставени консултации на желаещи да стартират или развият своя малък (семеен) бизнес в сферата на туризма, включително указания по отношение на програмите и банкови продукти, които могат да се ползват за финансиране за бизнеса.

В събитията участваха над 60 участника – кметове, представители на местната администрацията, на туристическия бизнес, потенциални представители на малкия семеен бизнес и представители на неправителствения сектор.

Като продължение на информационните дни на 8 и 9 юли 2010 г. Хасковската ТПП организира международна конференция на тема: „Развитието на туризма – основен фактор в процеса на устойчиво развитие на България и ЕС”.

Лектори на конференцията бяха директорът на Агенцията по туризъм в гр. Пиза, Италия и главният мениджър на Фондация „Кампус”, гр. Лука, Италия. От българска страна лекции изнесоха главният уредник и експерти от Регионалния исторически музей – Хасково.

Конференцията е в рамките на проект „Междурегионално сътрудничество в сферата на културния и алтернативните форми на туризъм. Обмен на добри практики и създаване на ноу-хау”, договор № BG161PO001/4.2-01/2008/025. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” (2007-2013), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В конференцията взеха участие 50 представители на целевата група: местна власт, неправителствени организации и туристическия бранш в региона, които обогатиха познанията си във връзка с новите форми на туризъм, новите тенденции в туристическия маркетинг и мястото на България и Италия в туристическата карта на Европейският съюз.

 

Back   HOME

13 юли 2010 г.