Хасковската ТПП проведе семинар на тема: „Публично-частното партньорство – условие за развитие на туристическите обекти и популяризиране културното и историческо богатство на страната”

В периода 27 – 28 май т.г. Хасковската търговско-промишлена палата проведе семинар на тема: „Публично-частното партньорство – условие за развитие на туристическите обекти и популяризиране културното и историческо богатство на страната”, организиран по проект: „Междурегионално сътрудничество в сферата на културния и алтернативните форми на туризъм. Обмен на добри практики и създаване на ноу-хау”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007-2013 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Участваха 30 представители на целевата група: местна власт, НПО-сектора и туристическия бранш в региона. Обсъдена бе ролята на всяка страна в процеса на популяризиране на региона като туристическа дестинация, както и възможностите за партньорство. Проведена бе и интересна дискусия за развитието на туризма в отделните общини в региона и усилията за привличане на повече туристи.

 

Back   HOME

9 юни 2010 г.