Новини от Габровска ТПП

Над 40 човека над 55 години от Габрово получиха сертификатите си за успешно завършено обучение в четири курса - Бизнес английски език, Компютърни умения, Социални компетенции и Физически дейности и здравословно хранене. През август и септември те се обучаваха по предварително разработена методика, учебни помагала и програми за он-лайн обучение на възрастни в рамките на проект “ELE 55+ - учебна среда за повишаване трудоспособността на заетите лица над 55-годишна възраст”, финансиран по Програма Леонардо да Винчи на Европейския съюз.

Редом с тях през месец септември управители и експерти по човешки ресурси от МСП се обучаваха в курс по Управление на възрастта.

На сайта на проекта www.ele-55plus.eu на шест езика работодатели и работници имат възможност да се запознаят с направените изследвания и анализи, с националното и европейско законодателство, с отговори на казуси за всяка страна-участничка в проекта.

Посетителите на сайта могат да задават въпроси и да получават он-лайн консултации от експерти по трудова заетост, да се запознаят с учебното съдържание на отделните курсове.

Водеща организация по проекта е Техническият университет Габрово. Габровска търговско-промишлена палата е партньор заедно с институции и фирми от още пет страни.

 

Back   HOME

6 октомври 2010 г.