Новини от Бургаска ТПП

На 15 декември 2010 г. в тържествена обстановка, в Интерхотел България в Бургас бяха връчени годишните награди на Бургаската търговско-промишлена палата (БсТПП). Открито от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов това събитие събра представителите на икономическия, обществен и културен елит, държавната и местната власт и сродни организации от страната и чужбина.

Гости на тържеството бяха областният управител г-н Гребенаров, кмета на община Бургас Димитър Николов, посланика на Р. Естония Н. Пр. Рей Одекиви, вицеконсула на Р. Турция в Бургас, ректори на висши учебни заведения, управители на фирми и организации.

Бургаската търговско-промишлена палата вложи целия си потенциал през отминаващата 2010 г. за подпомагане на своите членове за преодоляване последствията от кризата. Конкретните измерения на тези усилия са: съдействие на фирмите за разкриване на нови пазари, за въвеждане на иновации и нови технологии, в обучение и квалификация на персонала според конкретните нужди, провеждане на презентации и семинари, осъществяване на контакти с чуждестранни партньори.

Признание за нейните заслуги беше удостояването на БсТПП с годишната награда на Българската търговско-промишлена палата - статуетка и диплом, за приноса й в утвърждаване на целите и задачите на единната палатска система и успехите й на регионално и национално ниво.

По традиция БсТПП отличава приноса към икономическия просперитет на региона със своите годишни награди - статуетката “Порив”, дипломи и почетни грамоти. Защото въпреки икономическата криза и трудностите има фирми, които инвестират в иновации и нови технологични решения, фирми, които значително увеличават производството и броя на работните места, фирми, които чрез преструктуриране и нови форми на мениджмънт са преодолели негативната тенденция и отново бележат положителни резултати.

Наградените:

Направление „Промишленост“: Трансвагон АД Бургас, Нурсан отомотив ЕООД

Направление „Транспорт и спедиция“: Пристанище Бургас ЕАД, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД

Направление „Хранително вкусова промишленост“: Винарска изба „Странджа - Шато Росеново“ АД, Атлантик АД

Направление „Строителство и търговия със строителни материали“: Бошнаков ЕООД

Направление „Лека промишленост и текстил“: Куш мода ООД

През 2010 г. Бургас бе обявен за “най-добро място за живеене в България” като основен принос за това има Община Бургас с нейната инвестиционна и социална политика и многообразните културни мероприятия. За това Бургаската палата присъжда статуетка и диплом на Община Бургас

Специалните награди на БсТПП – почетна грамота, получиха: Елкабел АД; Нов търговски център; Радио Фокус и журналистката Дона Митева от в-к Бургас Днес.


 

Back   HOME

15 декември 2010 г.