Работна среща между председателя на БсТПП и първия съветник към Посолството на Република Сърбия у нас

В Бургаската търговско-промишлена палата се състоя работна среща между председателя на БсТПП и първия съветник към Посолството на Република Сърбия у нас Александър Миличевич. Поводът бе високата оценка, която официалната сръбска страна дава на контактите между Бургаската палата и сръбски ТПП, в частност активните през последните месеци контакти между бизнесмени от регионите на Бургас и Ниш. Дипломатът изрази задоволство от постигнатите със съдействието на БсТПП конкретни договорености между фирми в сферата на производството, търговията и логистиката, както и между висши учебни заведения от двата региона.

Обсъдени бяха инициативи за развитието на вече създадените връзки и задълбочаване на икономическото сътрудничество между двете съседни страни.

Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов се срещна и с Николай Камишик – първи секретар на Посолството на Република Беларус у нас, и с почетния консул на Р. Беларус в Бургас Атанас Попов. На разговорите бе обсъдена възможността за подем в търговията между България и Беларус, интересите на бизнеса от двете страни и икономическите фактори, които влияят върху стокообмена и търговските взаимоотношения. В тази връзка председателят на БсТПП предложи през есента да се организира представяне на беларуската икономика пред бургаския бизнес и да се запознаят производителите и търговците от града и региона с перспективите и възможността за сътрудничество и делови контакти с партньори от Беларус.


 

Back   HOME

21 юли 2010 г.