Новини от Бургаска ТПП

В изпълнение на програмата си за енергийна ефективност Бургаската търговско-промишлена палата организира представяне на алтернативен метод за отопление на производствени помещения, халета, складове и др. Технологията се базира на газово-керамични излъчватели и е характерна с ниските разходи за отопление на големи помещения с височина на тавана от 3 до 15 м. Ефективността се постига не само чрез понижаване цената на използваното гориво, но и чрез възможността отделената топлинна енергия да се концентрира в обособени зони според нуждите. Не на последно място този метод се отличава с липсата на вредни емисии, което заедно с икономическата му ефективност го прави особено привлекателен за бизнеса.

V V V

И в началото на курортния сезон Бургаската търговско-промишлена палата продължи осъществяването на своята програма за повишаване информираността на бизнеса и администрацията по отношение на европейските изисквания, стандарти и добри практики в целия Бургаски регион.

По линия на програмата в Поморие се проведе поредният изнесен семинар на тема “Стандартите GS1 в търговията и логистиката. Маркиране на стоките с баркодове”,

Разгледаните теми бяха съобразени със спецификата на региона и преимущественото представяне на фирми от сферата на търговията и услугите. Въпреки започващия активен сезон бе проявен значителен интерес към семинара и спецификата на глобалните стандарти и тяхното приложение в различни аспекти на фирмената дейност. Обсъдени бяха конкретни проблеми на фирмите от Поморийски регион и възможните решения.


V V V

Представители на Търговската палата – Ниш и на завод “Тигър” гр. Пирот посетиха Бургаската палата. Гостите, водени от директора на Представителството на Сръбските палати в България Любиша Митич, проведоха срещи с фирми, които произвеждат или търгуват със стоки от каучук, предпазни облекла и аксесоари, гумени настилки за спортни съоръжения и площадки, обувки от каучук предназначени за работа в специфична среда и др. От разговорите с ръководствата на водещи бургаски фирми като “Олимп”, “Бошнаков” ООД и Пристанище Бургас, стана ясно, че ще бъдат осъществени конкретни сделки.

 

Back   HOME

13 юли 2010 г.