ТПП - Враца е единственият партньор от България в голям международен проект PASSAGE

Търговско-промишлената палата - Враца е единственият партньор от България в голям международен проект PASSAGE, финансиран по Седма рамкова програма на Европейския съюз. Проектът се изпълнява от консорциум на 14 партньора – изследователски организации, асоциации на МСП и фирми и е предназначен да помогне на МСП от сектор „Текстил и облекло“ да идентифицират какво критично ноу-хау те трябва да съхраняват (или да придобият), за да бъдат конкурентоспособни. За целта се предвижда създаването на IT инструмент, както и разработване на „Платформа за управление на уменията”, която ще дава на индустриалните асоциации от сектора и на фирмите, членуващи в тях, система от валидирани продукти и услуги за ефективно управление на съществуващите ноу-хау и квалификации, заедно с новите компетенции, вземайки предвид развитието на технологиите. Проектът ще продължи три години.

През октомври т.г. бяха готови първите продукти, разработени в проекта, и започна обучение на партньорите за тяхното прилагане.

На 26 и 27 ноември във Враца се състоя среща на консорциума, на която ТПП Враца беше домакин. Отчете се извършеното по проекта през първата година от неговото изпълнение и се дискутираха предстоящите задачи за следващия етап.

За повече информация, свързана с проекта: www.passage-project.eu.


 

Back   HOME

9 декември 2009 г.