Първата работна среща по проект EuroPROC

На 22 и 23 януари представители на Търговско-промишлена палата - Враца и Областна администрация - Враца участваха в първата работна среща по проект EuroPROC* - Европейско регионално сътрудничество за достъп на малките и средни предприятия до обществени поръчки. Проектът е с продължителност 3 години. Финансира се от Европейския регионален фонд за развитие и се съфинансира от участващите партньори. Настоящият проект бе избран сред повече от 500 подадени предложения.

По време на срещата бяха представени услугите, които партньорските организации предлагат на МСП в областта на международните и европейски тръжни процедури, както и опита им по международни проекти, свързани с темата.

В рамките на проекта се предвиждат голям брой дейности и събития - съвместни тематични семинари, опознавателни визити, посещения на финансиращи институции, обмяна на опит, тематични проучвания, изучаване на опита и добрите практики в държавите участнички.

Целта на проекта е да се стимулира участието на МСП в европейските обществени поръчки.

За допълнителна информация:
тел.: 092 66 02 71, e-mail: cci-vr@online.bg

_______________________________________________________________________
* Консорциум за промоция на търговията Каталония, Испания е водеща организация, която ръководи проекта заедно с публични институции и неправителствени организации от общо 10 държави.

 

 

 

Back   HOME

4 фвруари 2009 г.