Конференция "Активен неправителствен сектор за ефективна, действена и прозрачна администрация"

Търговско-промишлена палата - Търговище проведе Конференция "Активен неправителствен сектор за ефективна, действена и прозрачна администрация", в която взеха участие представители на местната власт, неправителствени организации и граждани от област Търговище. Мероприятието беше организирано в изпълнение на проект "Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация" по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд.

На заключителното събитие бяха представени резултатите от осъществените дейности при изпълнението на проекта от неговия ръководител - Пейо Беров, Оля Иванова - председател на Търговско-промишлена палата - Търговище, и консултанти. Реализираните дейности в периода на изпълнение на проекта са: четири дискусионни форума; три обучения и семинарни занятия; разработени методични материали, наръчници и сборници; анкетирани 465 организации от структурите на гражданското общество и 600 техни представители от област Търговище; създаден регистър на НПО за област Търговище; активен сайт с разработена библиотека и поместен он-лайн регистър на неправителствените организации от региона; активен дискусионен он-лайн форум и др.

На база реализираните проучвания бяха идентифицирани потребностите на нестопанския сектор. В резултат престои да бъдат направени предложения за промени на законовата рамка до председателя на Народното събрание и председателя на парламентарната Комисията по култура, гражданско общество и медии.

 

 

Back   HOME

6 август 2009 г.