ТПП-Търговище изпълнява успешно проект "Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация"

Търговско-промишлена палата - Търговище изпълнява успешно проект "Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация" по Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

При реализацията на проекта бяха идентифицирани 465 броя представители на Третия сектор в петте общини на област Търговище - Търговище, Попово, Омуртаг, Антоново и Опака. С цел създаване на регистър на организациите, сред тях беше проведено анкетно проучване. След успешното му приключване вече може да бъде дадена информация за всяка нестопанска организация в района - сфера на дейност, опит в работата с местната власт, опит при изпълнение на проекти по европейски и международни програми и т.н.

За осъществяване на пряк контакт с организациите, за повишаване на тяхната информираност и активност, както и мобилизиране на отношенията им с местната и държавна власт бяха организирани следните мероприятия: Дискусионен форум "Законодателство за неправителствения сектор"; Дискусионен форум "Финансиране и насърчаване на неправителствения сектор и акумулиране на средства"; Дискусионен форум "НПО в процеса на децентрализация на общините" и обучение "Европейското право и НПО".

Вече е достъпен и сайт, разработен по проекта, на адрес www.agora-opac.org. В него всеки потребител може да използва електронната библиотека, където се поместват разработки и материали. Дискусионен он-лайн форум дава възможност за изказване на мнения, желания и препоръки по зададени теми.

 

 

Back   HOME

6 януари 2009 г.