В Стара Загора и Казанлък се проведе двудневен туристически форум

Олег Стоилов, председател на Търговско-промиш-лена палата - Стара Загора, получи грамота за участие-то в инициативите от директора на WATA Кристин Фурние
В Стара Загора и Казанлък се проведе двудневен туристически форум, посветен на възможностите за популяризиране на туризма в региона и привличането на туристи от чужбина. Форумът беше организиран от Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Специален гост на събитието беше госпожа Кристин Фурние, изпълнителен директор на Световната асоциация на туристическите агенции (WATA). Госпожа Фурние каза, че България и Старозагорски регион ще бъдат препоръчани като атрактивни туристически дестинации на 60-та генерална асамблея на WATA през декември т.г. в Барселона.

Според проучване сред туристически агенции по света, България не е много известна и трябва да се положат много усилия, за да я направите видима за света. Това трябва да бъде национална политика, каза още директорът на асоциацията.

По време на асамблеята МИЕЛ Травел - представителят на България в Световната асоциация на туристическите агенции, ще направи презентация и ще има директни срещи, за да популяризира вашата дестинация. Това, обаче, не е единствената форма. Нашата организация разпространява до своите членове регулярно информация и предложения за посещение на туристи в България. Страната ви заслужава да бъде добра туристическа дестинация и можете да разчитате на нас за постигане на целите, каза гостенката.

Кристин Фурние обяви, че когато се върне в Швейцария ще подготви инициативи за популяризиране пред света на проекта за Стара Загора. Той е разработен от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, в партньорство с Агенцията за регионално икономическо развитие, общините и представители на туристическия бранш.

Част от форума беше и кръглата маса на тема "Кадрите в туризма в Старозагорски регион". Изводите, които бяха направени, са, че липсва добре подготвен и квалифициран човешки ресурс. За целта трябва да се акцентира на езиковото обучение, на стажа, на контрола върху обучението, да се осъществи по-тясна връзка между бизнеса и образованието, каза председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. Той обяви идеята за създаване на Асоциация за развитие на туризма в региона, която да обедини усилията на всички заинтересовани страни.

 

Back   HOME

21 октомври 2009 г.