Новини от ТПП-Стара Загора

Възможностите за партньорство в областта на екологията, енергетиката, здравеопазването и туризма бяха обсъдени при посещението на бизнес делегация от германската провинция Саарланд в Стара Загора. Двудневната визита беше осъществена и със съдействието на Търговско-промишлена палата - Стара Загора.

В комплекс "Верея" се проведе кооперационна борса. 26 немски фирми осъществиха повече от 200 директни срещи с представители на 55 български дружества и 30 различни организации. Фирмите от Германия имат интереси в областта на минната техника, IT технологии, електротехника и други сфери.

Старозагорски и немски фирми и организации ще търсят проектни решения за привличане на европейски средства за ускоряване на процеса по изграждане на регионално депо за битови отпадъци. Това беше заявено на провелата се кръгла маса, посветена на проблеми на околна среда.

Темата беше дискутирана и между председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов и Йоахим Кийфабер, ръководител на отдел Външноикономически отношения в Министерство на икономиката и науката на Саарланд.

 

 

Back   HOME

8 юли 2009 г.