Новини от ТПП-Стара Загора

За пета поредна година Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Съюзът на българските журналисти - клон Стара Загора, връчиха награди за най-добрите журналистически публикации на икономическа тематика. Признание за своята работа получиха 21 журналисти от печатни и електронни медии.

Традиционният конкурс има за цел да стимулира журналистите от Стара Загора да публикуват и излъчват повече материали, свързани с дейността на фирмите от региона. Има добри новини, които не винаги намират място на страниците на вестниците и в емисиите на радиата и телевизиите - в регионален и в национален мащаб, каза в приветствието си председателят на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов.

Наградите бяха връчени на 12 юни, на официална церемония в ресторант Сити в Стара Загора, на която присъстваха представители на всички медии в града, предприемачи, ръководители на институции.

Конкурсът се провежда, благодарение на помощта и на представители на бизнеса в Старозагорски регион.

Списъкът на наградените и на партньорите на инициативата могат да се намерят на Икономическия портал на регион Стара Загора www.chambersz.com

v v v

В Стара Загора се проведе среща на специалисти в областта на възобновяемите енергийни източници от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Областна администрация - Стара Загора и представители на италианската провинция Терни.

Срещата е организирана като част от дейностите по проект Европейско сътрудничество за европейски просперитет, който спечели Палатата в Стара Загора. Той се изпълнява в партньорство с двете административни области - Стара Загора и Терни. Проектът е насочен към създаване на възможност за обмен на добри практики и към развитие на възобновяемите енергийни източници в Старозагорския регион. В рамките на проекта ще бъде направен анализ във всяка община в Старозагорска област, чрез който ще се установи с какъв енергиен потенциал на ВЕИ разполага. След това ще бъде избрана общината с най-добри показатели в това отношение. Там ще бъде реализиран конкретен проект. Това ще доведе до привличане на инвеститори и до намаляване на вредните емисии от газове, които се отделят в атмосферата вследствие на производството на електроенергия или от други производства.

 

 

Back   HOME

17 юни 2009 г.