Специалисти от ТПП - Стара Загора, направиха презентации по време на семинар за намаляване на вредни емисии

Специалисти от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, направиха презентации по време на семинар за намаляване на вредни емисии. Обучението е по проект на Посолството на Великобритания "Изменение на климата и бизнес стратегии" и се реализира от Екофиз - България в сътрудничество с Българска стопанска камара и Ютилитис Сървисиз. Проектът е изпреварваща стъпка към изграждането на нов бизнес подход за намаляване емисиите на парникови газове. В рамките на обучението беше проведен конкурс с цел подпомагане на компаниите за установяване на техните нови възможности за намаляване CO2.

Форумът беше открит от зам.-посланика на Великобритания Ник Лийк, който отбеляза, че средствата, които трябва да се отделят за стабилизиране на климата, са несъизмеримо малки, в сравнение с възможните щети, ако не ограничим емисиите и глобалното затопляне продължи.

В рамките на семинара Александър Сандев, експерт в ТПП - Стара Загора, говори по темата "Иновации - възможното решение за намаляване на емисиите на въглероден диоксид". Той представи типовете иновации, като даде примери с фирми от региона на Стара Загора. Участниците в семинара получиха информация и за програма "Интелигентна енергия Европа" и за възможностите за финансиране.

Красимира Соколова, ръководител на Enterprise Europe Network - Стара Загора, запозна участниците с възможностите на мрежата, която осигурява информация и подпомага достъпа до политики, програми и финансиране от инструменти на Европейския съюз.

 

 

 

Back   HOME

18 фвруари 2009 г.