Делегация от Ирак на делово посещение в ТПК-Пловдив

На 13 април бизнес делегация от Ирак, водена от Макки Х Ал Судани, зам.-председател на Федерацията на иракските търговски палати и председател на Търговската палата на Басра, бе на посещение в Търговско-промишлена камара - Пловдив. Делегацията бе придружавана от търговския аташе на Иракското посолство в София г-н Кадим Джабир.

На срещата присъстваха и представители на пловдивски фирми от мебелната индустрия, дървопреработването, производството на матраци и др.

Иракските гости запознаха присъстващите с изключително изгодните възможностите за инвестиции в Ирак, за търговия и изграждане на смесени предприятия. Бе отбелязано, че съществуват и трудности за осъществяване на бизнес с Ирак - изискването на бизнес-визи, чувството за несигурност у българските предприемачи да работят в Ирак, необходимостта търговските камари да гарантират легитимността на фирмите от двете страни.

Между Търговска камара Пловдив и Търговската камара на гр. Барса бе подписан протокол за сътрудничество, включващ участие в панаири, организиране на бизнес форуми, размяна на бизнес делегации. От българска страна протоколът бе подписан от г-жа Мария Динкова -зам.-председател на Камарата, а от иракска страна - от г-н Судани-председател на Камарата в гр. Басра.

Гостите посетиха производствената база на фирма "Мони МГ" ООД - производител на мебелен обков и инструментална екипировка.

 

 

Back   HOME

14 април 2009 г.