Делегация от Европейския парламент направи официално посещение в ТПК-Пловдив

На 24 февруари 12-членна делегация от Европейския парламент - Комисия за вътрешен пазар и защита на потребителите, водена от Жозе Ферейра, направи официално посещение в Търговско-промишлена камара - Пловдив. На срещата присъстваха зам.-кметът по "Европейски политики, проекти и международно сътрудничество" на Община Пловдив Ганчо Колаксъзов, евроепутатът Николай Младенов, председателят на Пловдивската камара Добрина Проданова, експерти.

Бяха дискутирани въпроси за дела на българските стоки във вътрешнообщностния пазар и за европейските изисквания за чистотата на храните.

Добрина Проданова предложи да се направят отново бързи обсъждания, с участието на предприемачи и представители на търговски палати, на изискванията на Общността по отношение на съдържанието на храните и етикетирането на стоките.

От страна на Камарата остро бе поставен въпросът за липсата на адекватна реакция от страна на Европарламента по проблемите на българските превозвачи, свързани с честите стачки в Гърция и затварянето на граничните пунктове.

След срещата гостите разгледаха центъра на града и Старинен Пловдив.

.

 

 

Back   HOME

26 февруари 2009 г.