Заключителна конференция по проект ЕXPOCBC

Бизнес делегация, водена от председателя на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, посети Търговско-промишлената палата на гр. Бабаески, Турция, където се проведе заключителна конференция по проект ЕXPOCBC. Проектът е финансиран по Програма ФАР на ЕС, ФМП Турция - България. Водеща организация по проекта е Търговско-промишлената палата на Бабаески, а партньор е ХТПП.

В конференцията взеха участие 150 представители на бизнеса и администрацията на Община Бабаески. Участниците от българска страна бяха посрещнати изключително любезно от домакините на мероприятието.

Основните дейности по проекта бяха създаване на интернет портал www.expocbc.eu за он-лайн търговски връзки между бизнеса в граничния регион; въвеждане на данни за всяка бизнес дейност в градовете от трансграничните региони на България - Турция в интернет портала; рекламиране на интернет портала ЕXPOCBC в региона; иницииране на електронна търговия чрез интернет портала в трансграничните региони.

С изпълнението на този проект се създаде трайна комуникация между двете търговски палати, които и занапред ще продължат да работят по проекти в полза на бизнеса в трансграничния регион.

 

 

Back   HOME

12 август 2009 г.