Новини от Хасковска ТПП

Хасковската търговско-промишлена палата представи на пресконференция изпълнението на проект: "Междурегионално сътрудничество в сферата на културния и алтернативните форми на туризъм. Обмен на добри практики и създаване на ноу-хау" (договор №BG161PO001/4.2-01/2008/025 по схема "Подкрепа за междурегонално сътрудничество и обмен на най-добри практики"). Проектът се изпълнява от Хасковската търговско-промишлена палата с партньори: Община Минерални бани и Агенция за насърчаване на туризма - Провинция Пиза, Италия.

Проектът стартира през април т.г. Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца. Основните дейности по проекта са:

  • създаване на партньорска мрежа между местните власти от област Хасково (с домакин община Минерални бани) и провинция Пиза, Италия;
  • осъществяване обмен на опит и добри практики чрез провеждане на посещения в двете партньорски държави от изпълнителя и партньорите и създаване на ноу-хау по проекта;
  • учебно помагало "Маркетинг на туристическия продукт", пътеводител на туристическите обекти в община Минерални бани, карта на туристическите забележителности в област Хасково и мултимедиен диск.

v v v

През месец юни Хасковската търговско-промишлена палата проведе 3 обучения в градовете Видин, София и Шумен на тема: "Взаимодействие на Структурите на гражданското общество (СГО) и администрацията по отношение защита правата на потребителите", по линия на проект "Създаване на добри практики и партньорство между СГО и администрацията за ефективна работа по отношение защита на правата на потребителите", финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет 2007-2013 г.".

В обученията взеха участие 60 представители на неправителствени организации и местните администрации от Северозападен, Североизточен и Югозападен райони на планиране.

Целта е да се повиши капацитета на представителите от СГО за начините, по които да защитават правата на потребителите в конкретния целеви регион, в който функционират. Лектори на обучението бяха 4 експерти по въпросите за защита правата на потребителите. В края на обучението участниците получиха сертификат, който удостоверява получените знания.


 

Back   HOME

8 юли 2009 г.