Новини от Хасковска ТПП

По покана на председателя на Търговско-промишлената палата на град Лестър - г-жа Рут Ингман, Англия, десетчленна бизнес делегация, състояща се от представители на фирми - членове на Хасковската търговско-промишлена палата (ХТПП), посети град Лестър в периода 26 - 29 април.

По време на визитата се осъществи бизнес форум с участието на представители на 70 английски фирми. Българската делегация се срещна с лорд кмета на гр. Лестър, г-жа Манаджуна Сут. Беше проведена бизнес закуска с представители на Ротъри клуба на гр. Лестър, по време на която българските участници представиха възможностите за бизнес партньорство с България. Според участниците в делегацията, посрещането от Лестърската Областна администрация и Търговско-промишлената палата на гр. Лестър, с които ХТПП има сключено споразумение за сътрудничество, е било отлично организирано и ползотворно.

ХТПП ще предоставя и за в бъдеще всякаква необходима информация на фирмите, желаещи да осъществят бизнес контакти с английски партньoри.

* * *

На 24 април двадесетчленна бизнес делегация, водена от Ибрахим Акалъм, председател на Търговско-промишлената палата на Узункопрю, Р. Турция, посети гр. Хасково. Гостите посетиха фирма "ПИМ" ООД - водещ производител на машини за хранително-вкусовата промишленост. По време на посещението ХТПП организира Българо-турска бизнес среща.

Направени бяха презентации на икономическите възможности на Хасково и Узункопрю и се проведоха двустранни бизнес срещи. Предприемачите от Турция представиха мостри на хранително-вкусови стоки.

 

 

 

Back   HOME

8 май 2009 г.