Новини от Хасковска търговско-промишлена палата

На пресконференция в Прес-клуба на БТА - Хасково, Хасковската търговско-промишлена палата представи проект: "Създаване на добри практики и партньорство между структурите на гражданското общество (СГО) и администрацията за ефективна работа по отношение защита на правата на потребителите", бюджетна линия BG051ЗД002/08/2.3-02, по Оперативна програма "Административен капацитет".

Основната цел на проекта за укрепване капацитета на СГО за реализиране на национални политика и постигане на ефективно партньорство с държавната администрация по отношение защита правата на потребителите.

Проектът е национален, стартира през ноември м.г. и е с продължителност 12 месеца. Основите дейности по проекта са:

  • Проучване на законодателството, свързано с защита правата на потребителите и изготвяне на Сборник нормативни актове на българското правителство и регламентите на ЕС;
  • Изготвяне на Наръчник на потребителя;
  • Провеждане на 6 обучения на тема "Взаимодействие на СГО и администрацията в посока защита правата на потребителите";
  • Стартиране на 3 потребителски центъра във Видин, Шумен и Хасково;
  • Провеждане на Национална конференция по въпросите за методите за взаимодействие на администрацията със СГО за защита правата на потребителите.
  • Информационна кампания.

v v v

Председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев посети Търговско-промишлената палата на гр. Бабаески, Турция и проведе работна среща със Себахаттин Йонер, председател на турската палата.

Обсъдено беше изпълнението на проект ЕXPOCBC по програма ФАР на ЕС от Търговско-промишлената палата на Бабаески. Партньор по проекта от българска страна е Хасковската търговско-промишлена палата. Целта на проекта е създаване на търговски интернет портал - ЕXPOCBC, за: он-лайн търговски връзки между бизнеса в граничния регион; въвеждане на данни за всяка бизнес дейност в градовете от трансграничните региони България-Турция; реклама; иницииране на електронна търговия.

 

 

Back   HOME

28 януари 2009 г.