Дебат между кандидатите за депутати от политическите партии

Българското училище за политика и Европейският информационен център при Габровската търговско-промишлена палата организираха на 30 юни дебат между кандидатите за депутати от политическите партии, които имат представители в националния и европейския парламент, и представители на гражданското общество и бизнеса. От поканените политически партии, само "Атака" не изпрати свои участници.

На предварително предоставените въпроси в две основни сфери - икономика и гражданско общество, отговаряха кандидатите (по реда на регистрацията им в ЦИК) на "Ред, законност и справедливост", ГЕРБ, ДПС, "Коалиция за България", НДСВ и Синята коалиция. Кандидатите се обединиха около няколко важни за областта инфраструктурни проекти, които ще подкрепят, ако станат депутати, както и около идеята депутатите от Габровска област да станат вносители на нов закон за занаятите. Предварително определеното време за дебата не достигна, за да се коментират всички зададени въпроси, но в края на срещата бе договорено, че след като станат ясни депутатите от Габровска област, след изборите ще се проведе нова среща.Тогава ще се набележат общи теми, по които бизнесът от региона, неправителственият сектор и народните представители ще обединят усилията си.

Водещ на дебата беше журналистката от БНТ Надя Обретенова. Записът от срещата се излъчи без съкращения от Регионалната кабелна телевизия.

 

 

Back   HOME

8 юли 2009 г.