Новини от Бургаска ТПП

Бизнес делегация от Бургас и региона посети градовете Текирдаг и Чорлу в Турция. Мероприятието бе инициирано и организирано от Бургаската търговско-промишлена палата, като част от мерките за подпомагане дейността на фирмите в условия на криза и търсене на нови пазари за предприемачите от региона.

В делегацията участваха представители от строителния, дървообработващия, хранителновкусовия и селскостопанския сектор, производители на метални и пластмасови изделия.

Бяха проведени срещи с търговско-промишлените палати на двата града. Фирмите осъществиха контакти с партньори от Турция при проведения бизнес форум в гр. Текирдаг.

Председателите на палатите на Бургас и Текирдаг - Цанко Иванов и Мустафа Юрданур, подписаха договор за сътрудничество, който предвижда работа по съвместни проекти, обмен на информация за търговски интереси и бизнес партньорства, организиране на съвместни мероприятия с цел стимулиране на стопанската активност.

Програмата на делегацията продължи с посещение на Търговско-промишлената палата в Чорлу, където ръководствата на двете палати изразиха готовност за съвместна работа.

v v v

След регионите Текирдак и Чорлу контакти бяха осъществени и с Търговско-промишлената палата в Кешан - туристически и стопански център в Егейската част на Европейска Турция.

На опознавателна среща, проведена в Бургас, ръководствата на двете палати, както и бизнесмени от двата региона обмениха информация относно характерните особености да местните икономики и набелязаха редица перспективни области за сътрудничество. С оглед на тези перспективи бе договорено бургаска бизнес делегация да посети Кешан и да участва в кооперационна борса.


v v v

По инициатива на Бургаската търговско промишлена палата и със съдействието на община Бургас се проведе среща между представители на малки и средни предприятия в областта на търговията и производството и големите търговски вериги, базирани в Бургас. Мероприятието бе част от системата мерки, които БсТПП предприема за подкрепа на своите членове в условията на икономическа криза за стабилизиране на бизнеса и стопански просперитет на региона.

Целта на тази среща бе да се обсъдят промените, настъпили в Бургаски регион след разкриването на хипермаркети на световни търговски вериги. Дискусията се водеше от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов.

Участниците изразиха становища относно маркетинговата и ценова политика на фирмите, лоялната конкуренция и стъпките, предприемани в полза и на потребители и, на предприемачи.


 

Back   HOME

3 юни 2009 г.