Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 15 години от основаването си

Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 15 години от основаването си с тържества на 7 и 8 ноември.

Като неправителствена организация - обединител на регионалния бизнес, Палатата се утвърди като авторитетна институция и партньор на местната и националната власт, на сродни организации от близо 30 страни, в т.ч. и на европейски институции.

За 15 години Ямболската ТПП успешно се вписа в обществения и социален живот на региона, като наложи позитивна промяна и нагласа сред своите членове, изразяваща се главно в следното:

  • Постави Ямбол на картата на Обединена Европа десет години преди България да бъде приета за пълноправен член на ЕС;
  • През настоящата 2008 г. ЯТПП за втори път постави Ямбол на най-престижната към момента икономическа карта на Обединена Европа. Това е новата "Европейска мрежа за предприятия, информация и иновации" - "Enterprise Europe Network";
  • Постави и трасира пътя на трансграничното сътрудничество с Турция и Гърция, далеч преди да стартират Европейските предприсъединителни програми (ФАР, ИНТЕРЕГ и др.), даже преди това да бъде определено като приоритет от държавата ни;
  • Публичното партньорство между Ямболската ТПП и общините в региона;
  • Успешно участие в Европейски програми и проекти, резултатите от които се изразяват в конкретна експертна и финансова помощ за предприемачите, общинските институции и гражданите на Ямболския регион.

Тържествата, посветени на 15-годишнината на Ямболската ТПП, преминаха под мотото "15 години за успеха на бизнеса в Ямбол". Те бяха съпътствани от международен работен семинар "Механизми и практики, използвани в диалога между институции и сдружения на гражданското общество", конференция на тема "Ефективност на регионалните, националните, трансграничните и международни бизнес мрежи", връчване на отличия за партньорство, богата културна програма.

 

 

Back   HOME

12 ноември 2008 г.