Проект "Виртуален бизнес инкубатор-Ямбол" започна Ямболската търговско-промишлена палата

Реализацията на проект "Виртуален бизнес инкубатор-Ямбол" започна Ямболската търговско-промишлена палата, в рамките на програма "Активни услуги на пазара на труда", финансиран по заемно споразумение със Световната банка.

Инкубирането е процес на подкрепа, който цели да ускори успешното развитие на малките и новостартиращи фирми, като осигурява на предприемачите набор от подходящи, целесъобразно подбрани ресурси и услуги.

Едно от големите предимства на виртуалните инкубатори е създаване на среда с улеснена комуникация между членовете на инкубатора и възможност за обмяна на опит, идеи и добри практики. Виртуалната форма на инкубатора разчита изключително на модерните информационни и комуникационни технологии и по този начин предлага едно евтино, бързо и гъвкаво решение на мениджъри и предприемачи, търсещи подкрепа и услуги за повишаване на конкурентоспособността на бизнеса си.

Чрез Виртуалния бизнес инкубатор Ямболската търговско-промишлена палата ще окаже помощ за стартиране на собствен бизнес на безработни лица и за стабилизиране на съществуващи нови малки и микро предприятия от Ямболска област, по-конкретно от общините Тунджа, Болярово, Елхово, Стралджа.

Виртуалният бизнес инкубатор ще улесни достъпа до специализирани услуги, консултации и допълнително професионално обучение. Потребителите ще получат базови познания по създаването и развитието на предприятия и ще бъдат обучавани как да управляват успешно растежа на високотехнологичния бизнес. За целта ще се използва натрупания в партньорската мрежа опит, наличната база от казуси и екипа от консултанти на Ямболска ТПП.

 

 

Back   HOME

30 януари 2008 г.