Една година продължи изпълнението на проект "Европейски сертификат за въвеждане на здравословни и безопасни условия на труд в МСП" (EUGOSH)

Една година продължи изпълнението на проект "Европейски сертификат за въвеждане на здравословни и безопасни условия на труд в МСП" (EUGOSH). Автор и водеща организация на проекта е AJS Management s.r.о. Словакия, а освен Търговско-промишлената палата във Враца в него са включени като партньори Камарата на занаятчиите в Трир, Германия и Словашката камара на предприемачите.

Проектът се концентрира основно върху разработването на специална методология и учебни модули, които ще се използват при обучения на работодатели за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в предприятията.

Търговско-промишлената палата Враца, като партньор, се ангажира главно с тестването на разработената методика в България, за да се установи нейната приложимост в български условия. За целта двама представители на ТПП Враца бяха включени в обучението за бъдещи обучители в Братислава, заедно със словашки фирми и обучителни институции, след което те проведоха пилотно обучение във Враца.

По-нататъшното адаптиране на методологията, съобразно потребностите на българските фирми, е предмет на бъдещ проект на ТПП Враца.

В заключителната конференция в Братислава, която се състоя в края на октомври, представител на Палатата направи презентация за извършеното от ТПП Враца по линия на проекта.

Целта на проекта е да допринесе за намаляване на трудовите злополуки и професионалните заболявания сред работниците и служителите в МСП чрез повишаване на информираността на работодателите относно законовите им задължения, свързани със здравословните и безопасни условия на труд.

Проектът е финансиран от Европейската комисия чрез програмата "Учене през целия живот 2007-2013 г. - Леонардо да Винчи".

 

 

Back   HOME

5 ноември 2008 г.