"Европейски сертификат за въвеждане на условия за здравословни и безопасни условия на труд в МСП" - нов международен проект на Търговско-промишлената палата - Враца

"Европейски сертификат за въвеждане на условия за здравословни и безопасни условия на труд в МСП" е името на новия международен проект, по който започна работа Търговско-промишлената палата - Враца. Проектът се изпълнява от AJS Management s.r.о. Словакия, а партньори освен ТПП Враца са Камарата на занаятчиите в град Трир, Германия и Словашката камара на предприемачите в град Жилина. Проектът се финансира от Европейската комисия чрез програмата "Учене през целия живот 2007-2013 г. /Леонардо да Винчи".

Целта на проекта е да се повиши информираността на работодателите относно законовите им задължения, свързани със здравословните и безопасни условия на труд, и в резултат на това да се намалят трудовите злополуки и професионалните заболявания.

В рамките на проекта ще бъде приспособена учебна методика от Холандия за електронно обучение в областта на здравословните и безопасни условия на труд за малки и средни предприятия. Двама представители на ТПП Враца ще участват в семинар за обучаващи по тази методика в Братислава. След това те ще проведат обучение на представители на фирми от Враца с цел да бъдат тествани учебните модули в български условия и използвани впоследствие за регулярни обучения.

Проектът ще продължи до края на месец октомври 2008 г.

 

 

Back   HOME

16 януари 2008 г.