Покана за участие в Black Sea Pack - първи бизнес форум
на пакетиращата индустрия от Черноморския регион
(Истанбул, 18-19 юни 2008 г.)

Варненската търговско-индустриална камара и Асоциацията на българските черноморски общини са избрани за координатори в България по Програмата за насърчаване на търговията и инвестициите в Черноморския регион (BSTIP).

BSTIP е съвместна инициатива на Министерството на външните работи на Турция, Министерството на икономиката и финансите на Гърция, ПРООН и Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС). Основната цел на програмата е да подпомогне икономическото развитие на Черноморския регион и да насърчи търговските и инвестиционните връзки между страните членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество - Албания, Армения, Азърбайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Руската федерация, Сърбия, Турция и Украйна.

Какво представляват бизнес форумите на BSTIP
Участващите фирми получават списък с организирани индивидуални срещи с подходящи бизнес партньори, които са били внимателно подбрани преди самото събитие. По време на самия форум се провеждат срещи от типа Business-to-Business. Индивидуалните срещи ще осигурят на участниците подходяща среда за дискутиране на бизнес възможности и други като джойнт венчърс, трансфер на ноу хау и създаване на бизнес мрежи.

По време на форума ще бъдат организирани презентации по теми като текущи тенденции, аспекти на обкръжаващата среда и съответствие с изискванията на ЕС за пакетиращата индустрия.

Как да участвате?
Фирмите, проявяващи интерес, до 20 април 2008 г. трябва да попълнят образец на фирмен профил и да го изпратят до координаторите на програмата за България - Варненската търговско индустриална камара и Асоциацията на българските черноморски общини на един от посочените адреси с референция "регистрация BSTIP": tabakov@vcci.bg , office@ubbsla.org

Избираеми за форума се малки и средни предприятия от сферата на пакетиращата индустрия, а специално внимание се отделя на предприятия, управлявани от млади предприемачи и жени. Насърчава се участието на фирми от цялата страна. Фирмите заплащат единствено разходите си за транспорт до Истанбул и настаняване.

За допълнителна информация:

  • Варненска търговско-индустриална камара, бул. "Приморски" 135, Варна 9002; тел.: 052/609 698,612 173; факс: 052/612 146
    Лице за контакт: Иван Табаков
  • Асоциация на българските черноморски общини,
    ул. "Преслав" 4, Варна 9000; тел.: 052/600 266, 611 811;
    факс: 052/611 811
    Лице за контакт: Илиян Цонев

 

 

Back   HOME

2 април 2008 г.