Оперативна Програма "Административен капацитет"

В изпълнение на договор по Оперативна Програма "Административен капацитет" между Министерство на държавната администрация и административната реформа и Търговско-промишлена палата - Търговище, стартира проектът "Активно гражданско общество за успешна и прозрачна администрация".

Стойността на проекта възлиза на 197 300 лева, като ще се изпълнява за период от 18 месеца.

Партньори по проекта са Национална асоциация на общинските служители в България, Национален център за професионално обучение в системата на БТПП - клон Търговище и Асоциация "Екология, Земеделие, Образование и Наука" - Шумен.

Основната цел на проекта е инвестиране в човешкия потенциал на нестопанските организации в област Търговище за повишаване на техния капацитет, качеството на човешките ресурси за натрупване на знания, умения за по-добро изпълнение на техните дейности. Усилията ще бъдат насочени към реализиране на ефективно сътрудничество между НПО от областта, областната администрация, общинските и държавни администрации чрез активен диалог.

Целеви групи по проекта ще бъдат: неправителствените организации на социалните партньори; местната администрация; граждански сдружения и организации на гражданското общество; браншови организации; всички регионални служби на територията на област Търговище.

В хода на изпълнение на проекта ще се проведат дискусионни форуми, обучения и кръгли маси, които ще засягат основно: проблемите на нормативната база за НПО, начините на финансиране, партньорство за участие при усвояване на структурните фондове и други европейски програми; развитието на публично-частните партньорства и аутсорсинг, както и нормативно-правната рамка при изграждането им.

За ефективното функциониране на администрацията ще бъде създаден он-лайн базиран регистър на НПО от цялата област.

 

 

Back   HOME

27 февруари 2008 г.