Ямболската търговско-промишлена палата отбеляза 15 години от основаването си

Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Агенция по енергийна ефективност, Черноморски регионален енергиен център, И Ес Ди - България, ООД, със специалното съдействие на Центъра за изпитване и европейска сертификация, Стара Загора организират семинар на тема Енергийноефективни електрозадвижвани системи. Семинарът е част от дейностите по проект 4ЕМ-MCP в рамките на програма Motor Challenge (Предизвикателството на електродвигателите).

Семинарът ще се проведе на 28 ноември т.г. в Търговско-промишлена палата - Стара Загора от 09.30 до 12.30 часа.

Участниците ще получат информационни материали за проекта, покана за включване в проекта и копие от компютърен модел за оценка на енергийната ефективност на ел. двигатели и ел. задвижвани системи.

Програмата Motor Challenge е създадена по инициатива на Европейската комисия с цел оказване на съдействие на промишлените предприятия при повишаване на енергийната ефективност на техните задвижвани с електродвигатели системи. Програмата акцентира върху системите, за които е доказано, че съществува голям технически и икономически потенциал относно повишаване на енергийната ефективност, а именно системите, използващи вентилатори/помпи, както и тези, работещи със сгъстен въздух.

Всяка организация, която желае да съдейства за постигане целите на програмата, може да участва, както следва:

  • предприятия, използващи системи, задвижвани с електродвигатели, могат да кандидатстват за статут
    Партньор;
  • предприятия, които предлагат системи, задвижвани с електродвигатели, могат да станат Поръчители.

На "Партньорите" ще бъде предоставен софтуер, който ще спомогне за понижаване на експлоатационните разходи чрез прилагане на рентабилни мерки за енергийна ефективност. Освен това те ще получат и обществено признание за приноса си за постигане на целите на енергийната политика на ЕС.

Програмата Motor Challenge е напълно доброволна: предприятията са свободни да решат дали да участват, като същевременно имат възможност да се оттеглят от програмата във всеки един момент без ущърб на правата им. По време на семинара участниците ще получат информация за предимствата и ангажиментите си, ако се включат в програмата.

Програмата Motor Challenge се подпомага активно от националните енергийни агенции на 15 европейски държави.

Участието в семинара е безплатно. Поради ограничения брой места, трябва да се изпратят заявки за участие на
е-mail: office@chambersz.com или факс: 042 626297, 626033.

 

 

Back   HOME

19 ноември 2008 г.