Координационна среща на българския консорциум Информационни и иновационни центрове в подкрепа на бизнеса

Координационна среща на българския консорциум Информационни и иновационни центрове в подкрепа на бизнеса (Enterprise Europe Network) се проведе на 17 и 18 април в Старозагорски минерални бани. Неин домакин беше Търговско-промишлена палата - Стара Загора, която е част от Enterprise Europe Network.

На срещата се обсъдиха: план за работа; маркетингова стратегия; комуникационни инструменти в консорциума и европейската мрежа; възможности за организиране на презентации и обучения, както и предоставяне на консултации по европейските програми.

"Не става въпрос само за популярните структурни фондове на ЕС, а и за рамковите програми на Евросъюза, които са отворени за българските предприемачи, но са малко познати у нас. Тези програми предлагат сериозно финансиране и покриват широк спектър от дейности за разработване на нови продукти и осигуряване на връзките с научно-изследователски центрове", заяви Ангел Милев от фондация Приложни изследвания и комуникации, който е и координатор на новата мрежа.

Спецификата на тези програми е, че по тях могат да кандидатстват интернационални консорциуми, което затруднява фирмите в намирането на партньори. Целта на мрежата е чрез представителствата си на територията на целия ЕС да осигурява възможност за търсене на партньори за тези проекти. Специалистите в организациите, които членуват в мрежата, имат капацитета и опита да насочват предприемачите към подходящи за тях дейности, както и да им помогнат в оформянето на печеливши проекти.

 

 

Back   HOME

23 април 2008 г.