Форум на Европейската комисия в Брюксел

Председателят на управителния съвет на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, Олег Стоилов и главният секретар на палатата Красимира Соколова участваха на 6 февруари във форум на Европейската комисия в Брюксел, посветен на развитието на малките и средните предприятия.

Амбициозен проект на Европейската комисия цели да превърне европейските политики в тази област в конкретни действия, инициативи и нормативна уредба, която да създаде необходимата среда за развитие и просперитет на МСП. До 2012 г. ЕК си е поставила за цел да намали с 25% административните пречки, произтичащи от европейското законодателство.

Публичното обсъждане на Закона за малкия бизнес в Европа обедини в Брюксел повече от 500 участници - предприемачи, бизнес организации, академични среди и банки. Представители на бизнеса от различни страни-членки споделиха някои свои проблеми и направиха конкретни предложения. Законът за малкия бизнес в Европа за първи път поставя МСП в позицията на определящо мнозинство при икономическите субекти.

Идеята е фирмите да имат реалната възможност да участват в разработването на Закона, а не да го възприемат като поредния документ от Брюксел. За това ЕК стартира широко публично он-лайн обсъждане, което ще бъде отворено до 31 март 2008 г. на сайта на Европейската комисия

За да улесни и насърчи българските фирми да вземат активно участие в създаването на една модерна нормативна уредба, Търговско-промишлена палата - Стара Загора превежда на български език въпросника за обсъждането.

 

 

Back   HOME

20 февруари 2008 г.