ТПП Силистра започна работа по нов проект - "Развитие на мениджмънта чрез лидерство"

ТПП Силистра започна работа по нов проект - "Развитие на мениджмънта чрез лидерство", който ще се изпълнява на територията на градовете Кълараш-Силистра, Еврорегион "Долен Дунав". Стойността му е 65 500 евро и се финансира от програма ФАР "Трансгранично сътрудничество България - Румъния".

Проектът e с продължителност една година и ще се разработва в сътрудничество с Къларашкия филиал по мениджмънт и инженерна агроикономика на "Университета по агроикономически науки и ветеринарна медицина" - Букурещ.

Целта на проекта е да се развият лидерски умения, да се подобри компетентността на предприемачите от двете гранични области - Силистра и Кълараш; да се обменят полезни практики; да се осъществят успешни сделки в областта на търговията със селскостопанска продукция - най-вече в икономически специфичната трансгранична зона, както и да се подобри връзката наука-бизнес.

Проектът включва: написване и издаване на двуезичен наръчник: "Мениджмънт с помощ на изкуството на лидера"; интерактивни семинари за развитие уменията на предприемачите; обмяна на опит под мотото:"Да се учим от успелите" и "Трансформиране на изкуството на лидера в наука на резултатите".

След приключване на проекта пет румънски абсолвента от института в гр. Кълараш ще проведат стаж в български фирми.


 

Back   HOME

13 февруари 2008 г.