Проект "Ефективно партньорство и диалог на НПО с държавната и местна власт", който ще реализира ШТПП

Стартира проект "Ефективно партньорство и диалог на НПО с държавната и местна власт", който ще реализира Шуменската търговско-промишлена палата. Проектът е по оперативна програма "Административен капацитет" към Министерството на държавната администрация и административната реформа по процедура "Укрепване на капацитета на структурите на гражданското общество"

Проектът ще се осъществява на територията на Шуменска област, общините Шумен, Каспичан, Велики Преслав.

Целта на проекта е активно участие на НПО в създаването, прилагането и мониторинга на местните политики за социално икономическо развитие. Основните дейности, които ще се извършват през следващата една година, са създаване на консултативен съвет на НПО за диалог и партньорство с местната власт, експертно участие при обществени обсъждания, организирани от общините, проучване и анализ на прилаганите механизми за диалог с администрацията, мониторинг по реализиране на общински проекти и програми, провеждане на обучения и други.

Ще се създаде електронна мрежа между НПО за активно сътрудничество, за подобряване на комуникацията и партньорството между различните организации.

Партньори на Шуменската палата при изпълнението на проекта са Агенция за устойчиво регионално развитие и инвестиции - Шумен и Сдружение "Интеграция Каспичан".

 

 

Back   HOME

17 септември 2008 г.