Посланикът на Италия в България, бе на посещения в Търговско-промишлена камара - Пловдив

На 20 юни Н.Пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България, бе на посещения в Търговско-промишлена камара - Пловдив. Той бе придружаван от д-р Валентина Савастано - първи секретар на посолството, д-р Кастаня, представител ICE - Италиански институт за външна търговия в София, и почетния консул на Италия в Пловдив Пиетро Луиджи Гиа. Гостите бяха посрещнати от Мария Динкова - зам.-председател на Камарата.

Посланик Бенацо подчерта, че вратите на службите на посолството на Италия в София са отворени за всеки, който иска да работи с италиански фирми от всички браншове на икономиката. Бяха разисквани възможностите за съдействие от страна на посолството за намиране на партньори в Италия за участие в съвместни проекти от европейските фондове.

Обсъдена бе идея за проект между Пловдивската камара и сродни институции в Италия за допълнителна професионална квалификация на млади хора от професионалните училища в Пловдив, които да могат да се реализират успешно на пазара на труда. Посланикът прие с готовност идеята за откриване на клон на италианския културен институт в Пловдив.

 

 

Back   HOME

2 юли 2008 г.